piątek, 27 marca 2020

„Moda na ciastka wielozbożowe”

Na świecie jak wszystko przemija, a jeśli przemija to na ich miejsce wchodzą nowe pomysły, rozwiązania, technologie, a w gruncie rzeczy nowe produkty… Każda firma z branży piekarniczo - cukierniczej chcąc się utrzymać na rynku, to przede wszystkim musi inwestować w nowe technologie, eksperymentować, a już na pewno wychodzić do klienta tzn. zdobywać go poprzez nowe produkty, ale i przyciągające oko jak i podniebienia konsumentów Słodkie wyroby. Obecne czasy poniekąd wymuszają wprowadzanie Pro zdrowotnych produktów w dobie głęboko przetworzonej żywności, a nawet sami konsumenci pozytywnie odbierają wprowadzane zmiany. Otóż od dłuższego czasu widoczny jest wzrost produktów wielozbożowych, a jeszcze nie tak niedawno wchodząc do sklepu spożywczego można było spotkać na półkach niewielki asortyment mąk zbożowych. Obecnie w sklepie będąc na dziale z mąkami można dostać oczopląsu i jeszcze większy dylemat jaką mąkę potrzebujemy, a jaką powinniśmy kupić. Mianowicie podział jest następujący: mąki dzielimy na chlebowe i nie chlebowe. Do mąk chlebowych zaliczamy: pszenne i żytnie, które to nadają się do wypieku chleba, pieczywa i wszelkich wyrobów w cukiernictwie. Do mąk nie chlebowych zaliczamy mąki wytwarzane z kukurydzy, soi owsa, ryżu, ziemniaków, a nawet grochu, lecz ten rodzaj mąk stosuje się jako dodatek do mąki chlebowej. Wracając do mąki chlebowej, to nieco skąp likowany jest podział na Typy, ale my potrzebujemy mąki na Słodkie wyroby wielozbożowe, a najlepiej nadaje się mąka pszenna pełnoziarnista Typ 1850-graham. Tak na dobrą sprawę, to dlaczego mamy odbierać przyjemność wypiekania Słodkich wyrobów wielozbożowych profesjonalistom jak np. Dr Gerard, który od 1993r. czyni tę powinność po mistrzowsku jak np. ciastka wielozbożowe Dr Gerard Deli Grano w wersji z kalafiorem lub jak kto woli z burakiem i wiele innych wybornych produktów. Polecam Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz