Przyszła wiosna.
Jak zawsze oczekiwana, upragniona wiosna. Tym razem jakaś taka inna. Milusińscy z przedszkoli nie topią marzanny, wokół nas spokój, brakuje hałasu dzieciaków w „dniu wagarowicza”. Niewielki ruch na ulicach i w sklepach. Społeczeństwo stosuje się do zaleceń rządu. Jest czas na przemyślenia, uporządkowania rachunków, dokumentów. Odbycie kilku zaległych rozmów telefonicznych z przyjaciółmi i rodziną. Czas na serfowanie w Internecie. Warto zastanowić się nad pomysłem spędzenia Świąt Wielkanocnych w tak trudnym dla wszystkich czasie. Zachęcam do zapoznania się z propozycjami przygotowania deserów na stronie http://drgerard.eu/przepisy. Zapewne słodycze od Dr Gerarda umilą nam najbliższe dni. Pozwolą choć na chwilę wrócić do normalności. Jest w czym wybierać. Polecam herbatniki dla dzieci Animals z polewą czekoladową oraz ciastka Kremówka Dekorowana Śmietankowo – Morelowa. Tym bardziej zachęcam do przetestowania wybranych deserów, gdyż prognozy pogody na najbliższe dni nie brzmią optymistycznie. Sprawdzi się stare porzekadło „w marcu jak w garncu”. Oto jeden z proponowanych przepisów:
Mus
czekoladowy z orzechową niespodzianką.
Składniki:
PryncyPałki o nowym orzechowym smaku
100 g czekolady gorzkiej
40 g czekolady mlecznej
40 ml mleka
280 ml śmietanki 34%
1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej
wody
Sposób
przygotowania:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady. Ubijamy lekko śmietankę i
delikatnie ją podgrzewamy (uważaj by nie zagotować!).
W misce łączymy śmietanę, czekolady, mleko i żelatynę - dokładnie mieszamy
lub blendujemy. Do małych miseczek wsypujemy pokruszone PryncyPałki od Dr Gerarda, zalewamy ciepłym musem.
Studzimy w lodówce minimum 2 h.
Serwujemy z kawałkiem wafelka na wierzchu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz