wtorek, 17 marca 2020

Do kawy


Do kawy

 

Jak wszystkim wiadomo dr. Gerard ma przepyszne słodycze takie jak : pryncypałki o nowym orzechowym smaku, herbatniki dla dzieci animals z polewą czekoladową od dr. Gerarda, orazsmaczne ciasta, ze strony http://drgerard.eu/przepisy, oto jedno z nich

Składniki

 
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • skórka otarta z jednej pomarańczy
  • 250 g „Malti Keks od dr. Gerarda
  • skórka otarta z jednej pomarańczy
  • 2 łyżki kakao
 
  • 200g gorzkiej czekolady
  • 4 jajka (białka i żółtka oddzielnie)
  • 50 g masła lub oleju kokosowego
  • 250 g „Malti Keks”
  • skórka otarta z jednej pomarańczy
  • 3 łyżki cukru pudru
  • Szczypta płatków soli

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania gęstej, klejącej masy. Czekoladowy spód wyłożyć na formę do tarty i schować do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotować mus.
Mus

Czekoladę i tłuszcz rozpuścić w kąpieli wodnej. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do czekolady dodać żółtka i zmiksować. Delikatnie dodać białka do uzyskania puszystej masy czekoladowej. Połowę ciasteczek „Malti Keks” posiekać na mniejsze kawałki. Razem ze skórką z pomarańczy dodać do musu. Na schłodzony spod wylać przygotowany mus. Wierzch posypać płatkami soli i pozostałymi ciasteczkami „Malti Keks”. Schłodzić minimum godzinę w lodowce.
Udekorować skórką z pomarańczy, ciasteczkami Dr Gerard i płatkami róży

Smacznego

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz