sobota, 31 sierpnia 2019

Po urlopie


Składniki

  • 1 paczka wafelków Pryncypałki Dr.Gerard
  • 1 szklanka migdałów
  • 1 szklanka suszonych daktyli
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 brzoskwinia (może być z puszki)
  • 4 łyżki nasion chia

Sposób przygotowania

Zalej daktyle wrzątkiem, odstaw na 20 minut, a następnie dobrze odsącz. Do blendera wsyp migdały i drobno zmiksuj. Dorzuć odcedzone daktyle i rodzynki. Wszystko zmiksuj. Przełóż masę do miski, dodaj pokruszone PRYNCYPAŁKI, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20 minut.
W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Wstępnie schłodzoną masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej.
Przełóż budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI, nada to chrupkości i słodkości.
Blok pokrój ostrym nożem na batony.
Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub podwieczorek.



Świętnie to pasuję to słodyczy Dr Gerarda takich jak:

Dr Gerard
- ciastka Tropical
- draże
- precle Pretzel Salt&Chilli
- ciastka posypane cukrem Ring
- biszkopty Pałeczki kremowe
  • bagietki Baguettes Tomato&Olive Oil – nowość Dr Gerarda


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz