Składniki
|
Sposób przygotowania
Zalej
daktyle wrzątkiem, odstaw na 20 minut, a następnie dobrze odsącz.
Do blendera wsyp migdały i drobno zmiksuj. Dorzuć odcedzone daktyle
i rodzynki. Wszystko zmiksuj. Przełóż masę do miski, dodaj
pokruszone PRYNCYPAŁKI, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20
minut.
W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Wstępnie schłodzoną masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej.
Przełóż budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI, nada to chrupkości i słodkości.
Blok pokrój ostrym nożem na batony.
Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub podwieczorek.
W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Wstępnie schłodzoną masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej.
Przełóż budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI, nada to chrupkości i słodkości.
Blok pokrój ostrym nożem na batony.
Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub podwieczorek.
Świętnie
to pasuję to słodyczy Dr Gerarda takich jak:
Dr
Gerard
-
ciastka Tropical
-
draże
-
precle Pretzel Salt&Chilli
-
ciastka posypane cukrem Ring
-
biszkopty Pałeczki kremowe
- bagietki Baguettes Tomato&Olive Oil – nowość Dr Gerarda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz