Mój kolega Łukasz jest zapalonym motocyklistą,jego dziewczyna Patrycja też kocha motory,no i Łukasza oczywiście. W tamtym roku, wybraliśmy się na cztery motory,bo był z nami jeszcze Karol do Bułgarii, na wakacje.W tym roku zaplanowaliśmy Włochy, ale ja niestety skręciłem kostkę na dwa dni przed wyprawą i zrezygnowałem z wyjazdu.Łukasz obiecał mi, że każdego dnia będą mi przysyłać zdjecia,oraz będą do mnie dzwonić i zdawać mi relację z całego dnia.Tak też robili, a ja zajadając nasze ulubione Słodycze z firmy Dr.Gerard oglądałem zdjęcia,słuchałem opowieści Karola, Łukasza czy Patrycji i wyobrażałem sobie, że jestem razem z nimi.Wiem, że zanim dotarli do Włoch musieli przejechać przez Słowację i Austrię. We Włoszech w paśmie przy Alpach mieli bardzo zimno na noclegu na polu namiotowym , bo tylko 5 stopni.Za to w Wenecji czekały na nich 38-stopniowe upały. Właśnie dzisiaj dostałem zdjęcie szczęśliwych i uśmiechniętych:Łukasza i Patrycji na gondoli,a obok zdjęcie pierścionka. Bardzo się cieszyłem z nimi w tej chwili,Karol mógł na miejscu,bo robił zdjęcie. Zażartowalem sobie potem, że po to Łukasz przejechał ponad dwa tysiące kilometrów motorem,żeby romantycznie oświadczyć się Patrycji na gondoli. Postanowiłem przygotować dla nich niespodziankę, jak tylko wrócą do domu,czyli przygotuję dla nich muffiny z pryncytorcikiem. Przepis na nie można znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard."Składniki:2 szklanka mąki,3/4 szklanka cukru
1/2 szklanka oleju,1 szklanka maślanki,3/4 szklanka cukru
1/2 szklanka oleju,2 jajka,1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,łyżka kakao,kieliszek rumu,PryncyTorcik dr Gerard
śmietanka kremówka
Sposób przygotowania:Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie suche składniki połączyć w jednym naczyniu, w drugim połączyć wszystkie mokre, ostrożnie wsypywać suche do mokrych cały czas mieszając, na koniec dodać ubite białka. Surowe ciasto przełożyć do papilotek; do każdej babeczki włożyć połowę PryncyTorcika (tak by nie wystawał ponieważ się spali). Piec przez 20 minut w temp. 200 stopni.Upieczone i wystygnięte babeczki ozdabiać ubitą śmietaną kremówką następnie wbijać w nią połówki ProncyTorcików".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz