Słodki zawrót głowy.
Przepyszny lekki deser z biszkoptów, pałeczek kremowych od Dr
Gerarda jest przyczyną słodkiego upojenia z cudownym zawrotem głowy. Miałam to
szczęście rozkoszować się tym deserem na wizycie u moich przyjaciół w województwie Świętokrzyskim.
Przepis na ten bajkowy deser podam na
końcu. Podróżowaliśmy samochodem wyposażonym w niewielką lodówkę. Taką na kilka
kanapek, butelek z wodą i koniecznie coś słodkiego. Podczas dalekiej podróży
nie może zabraknąć wody i dobrych słodyczy od Dr Gerarda, które pozwolą nam przywrócić
nadwątloną zmęczeniem energię. Świetnie
nadają się do tego draże malkikeks oraz ciastka posypane cukrem Ring. Niektórzy
wolą słone, pikantne przekąski. Tym właśnie osobom polecam bagietki Baguettes Tomato&Olive Oil w
bardzo poręcznym opakowaniu. Godne uwagi są również - precle
Pretzel Salt&Chilli. Producentem tych wszystkich wspaniałości jest firma Dr
Gerard. Zachęcam spróbujcie sami.
A teraz obiecany przepis.
A teraz obiecany przepis.
Deser z
biszkoptów – lekki i świeży z pałeczek morelowo śmietankowych.
Składniki:
Krem:
250 dag mascarpone
- sok z połówki cytryny
- kilka kropli soku z limonki
- 250ml śmietanki kremówka 36%
- 2 łyżeczki miodu
Poncz:
- szklanka wody
- sok z połówki cytryny
- kilka kropli rumu, amaretto lub
brandy
Dodatkowo:
- Biszkopty pałeczki kremowo- morelowe Dr Gerard
- skórka otarta z cytryny oraz limonki
Sposób
przygotowania:
Śmietankę ubić, dodawać po trochę mascarpone cały czas mieszając, na koniec
dodać miód oraz sok z cytryny.
Następnie połączyć wszystkie składniki na poncz, moczyć w nim biszkopty i
układać w pucharkach. Za pomocą rękawa cukierniczego uzupełnić pucharki kremem,
całość ozdobić skórką z cytryny lub owocami.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz