środa, 21 sierpnia 2019

W Teologu

Mamy końcówkę lata więc trzeba z tego zkożystać.Spakowałem się więc z moją rodziną i wybraliśmy się nadjeziorno do Teologa. Jest to miejscowość na mazurach.Na drogę kupiliśmy- bagietki Baguettes Tomato&Olive Oil – nowość Dr Gerardai draże też od firmy Doktor Gerard. Mieszkaliśmy w przyzwoitym osierodku.Było ciepło więc można było się kąpać. Pływaliśmy też kajakiem i motorówką. Mójzięć Maciej ma uprawnienia na żaglówki co zatym idzie też z nich korzystaliśmy.Poznaliśmy tam bardzo miłych znajomych. Na początek znajomości upiekliśmyCiasto budyniowe na markizach mafijnych z musem jabłkowymz PRZEPISU Z STRONYDoktora Gerarda które wszystkim bardzo smakowało.Do domu wruciliśmy opaleni i wypoczęci. Składniki • Markizy Mafijne Lemon dr Gerard • 3 łyżki cukru lub miodu • 1/4 szklanki wody • 1 opakowanie budyniu waniliowego • 1/2 opakowania żelatyny spożywczej • mus lub dżem jabłkowy Sposób przygotowania W gotującej się wodzie rozpuścić cukier lub miód. W osobnym garnku zagotować mleko i rozpuścić w nim żelatynę, a następnie dodać budyń i dokładnie wymieszać, tak by nie było grudek. Odstawić do wystygnięcia. Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (najlepiej prostokątnej) ułożyć markizy, nasączyć je przygotowanym syropem i zalać masą budyniową. Wstawić do lodówki na ok. 4 godziny, aż masa budyniowa się zetnie. Przed podaniem posmarować całość cienką warstwą musu lub dżemu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz