Świetny deser na weekend.
Z przyjemnością śledzę festiwal piosenki w Sopocie. Szkoda,
że tylko przed ekranem telewizora. Być tam na miejscu i poczuć tę niesamowitą
atmosferę, to dopiero niezapomniane wrażenie. Występy polskich i zagranicznych
gwiazd śpiewających wielkie hity z minionych lat. Przeboje ponadczasowe.
Piosenki mające sens i głęboką treść wprawiają nas w doskonały nastrój. Do tego
dobre towarzystwo, świetna kawa, przepyszne ciastka posypane cukrem Ring,
pikantne - precle Pretzel
Salt&Chilli i już jesteśmy szczęśliwi. Miło spędzamy czas relaksując się w
towarzystwie dobrej muzyki i świetnych ciasteczek z firmy Dr Gerard. Szkoda
tylko, że tak doskonałe połączenie nie zawsze może się ziścić. Co prawda,
zaopatrzyć się w dobre słodycze, to dzisiaj żaden problem, ale festiwal nie
trwa cały rok. Muzyka odtwarzana z płyt nie ma aż takiej magii w sobie. Za to
wspaniałym magicznym deserem możecie się raczyć kiedy dusza zapragnie. Tym
super deserem jest ciasto przygotowane na bazie
biszkoptów Pałeczek kremowych od Dr Gerarda. Deser jest prosty w
przygotowaniu, a smakuje wyjątkowo wybornie. Zachęcam sprawdźcie sami. Podaję
przepis:
Składniki:
2 opakowania
biszkoptów Pałeczek kremowych od Dr Gerarda
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Krem o smaku tiramisu (gotowy krem w proszku przygotować
według przepisu na opakowaniu)
Starta gorzka czekolada
Wykonanie:
Biszkopty układamy na niewielkiej formie do pieczenia,
wyłożonej folią aluminiową
spożywczą, połową szklanki gorącej wody
zalewamy kawę rozpuszczalną dokładnie mieszając. Kiedy kawa wystygnie skrapiamy
nią przygotowane biszkopty. Na to wykładamy ubity mikserem krem , lekko
wygładzamy i posypujemy startą gorzką
czekoladą. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Prawda, że brzmi banalnie? Ale za to jak wyśmienicie
smakuje!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz