poniedziałek, 19 sierpnia 2019

Świetny deser na weekend.


Świetny deser na weekend.

Z przyjemnością śledzę festiwal piosenki w Sopocie. Szkoda, że tylko przed ekranem telewizora. Być tam na miejscu i poczuć tę niesamowitą atmosferę, to dopiero niezapomniane wrażenie. Występy polskich i zagranicznych gwiazd śpiewających wielkie hity z minionych lat. Przeboje ponadczasowe. Piosenki mające sens i głęboką treść wprawiają nas w doskonały nastrój. Do tego dobre towarzystwo, świetna kawa, przepyszne ciastka posypane cukrem Ring, pikantne  - precle Pretzel Salt&Chilli i już jesteśmy szczęśliwi. Miło spędzamy czas relaksując się w towarzystwie dobrej muzyki i świetnych ciasteczek z firmy Dr Gerard. Szkoda tylko, że tak doskonałe połączenie nie zawsze może się ziścić. Co prawda, zaopatrzyć się w dobre słodycze, to dzisiaj żaden problem, ale festiwal nie trwa cały rok. Muzyka odtwarzana z płyt nie ma aż takiej magii w sobie. Za to wspaniałym magicznym deserem możecie się raczyć kiedy dusza zapragnie. Tym super deserem jest ciasto przygotowane na bazie  biszkoptów Pałeczek kremowych od Dr Gerarda. Deser jest prosty w przygotowaniu, a smakuje wyjątkowo wybornie. Zachęcam sprawdźcie sami. Podaję przepis:

Składniki:

2 opakowania  biszkoptów Pałeczek kremowych od Dr Gerarda

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Krem o smaku tiramisu (gotowy krem w proszku przygotować według przepisu na opakowaniu)

Starta gorzka czekolada

Wykonanie:

Biszkopty układamy na niewielkiej formie do pieczenia, wyłożonej  folią aluminiową spożywczą,  połową szklanki gorącej wody zalewamy kawę rozpuszczalną dokładnie mieszając. Kiedy kawa wystygnie skrapiamy nią przygotowane biszkopty. Na to wykładamy ubity mikserem krem , lekko wygładzamy i posypujemy startą gorzką  czekoladą. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Prawda, że brzmi banalnie? Ale za to jak wyśmienicie smakuje!

               

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz