piątek, 31 sierpnia 2018

słone rogaliki

Skladniki

Przygotowanie

  1. z cieplego mleka, drozdzy i cukru zrobic rozczyn, ostawic w cieple miejsce do wyrosniecia.
  2. do miski wsypac make, sol, wbic zoltko, wlac olej i rozczyn, zagniesc ciasto. odstawic na 30 min do wyrosniecia.
  3. ciasto podzielic na 2 czesci, rozwalkowac na okragly placek. kazdy placek przekroic na 8 trojkatow. na kazdy trojkat nakladac malo ketchupu. posypac oregano, polozyc pol plastra szynki i posypac serem zoltym. trojkat zwinac w rogalik. ukladac na natluszczonej blasze, posmarowac rozkloconym jajkiem, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 20 min az beda zlotobrazowe.

Polecam rownjez slone przekaski od dr. Gerard

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz