piątek, 31 sierpnia 2018

Szybkie ciastka francuskie z nutellą - przepis

Składniki

- ciasto francuskie gotowe: 250 gramów
- nutella: 6 łyżeczek
- cukier puder: 0.25 szklanki
- czekolada gorzka rozpuszczona: 30 gramów
- mleko: 1 łyżka




Sposób przygotowania przepisu:

  • 1. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty o wym. 10x10 cm. Na róg każdego płatu nakładamy po łyżeczce nutelii. Jajko roztrzepujemy z łyżeczką wody i lekko smarujemy brzegi ciasta. Dociskamy za pomocą widelca i smarujemy wierzch jajkiem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciastka. Pieczemy w temp. 230 C przez ok. 10 min do złotej skórki. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem i rozpuszczoną czekoladą z łyżką mleka. Ja użyłam woreczka spożywczego odcinając rób i wyciskając tworząc wzorki. Smacznego
Polecam rowniez ciastka francuskie posypane lukrem od dr. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz