Witam
w marcu. Dopiero przeżywaliśmy noc sylwestrową a już szykujemy Marzannę i
będziemy witać wiosnę. Nowy Rok pomogły nam powitać Pryncypałki o nowym
orzechowym smaku firmy „dr Gerard”. Ciekawe, jakie słodycze będą na fali
wiosenną porą? Czy to będą ciastka Kremówka Dekorowana Śmietankowo –
Morelowa czy inne? W moim domu czuje się sportowe ożywienie. Sprzęt jest
serwisowany, dochodzą nowe sposoby spędzania wolnego czasu. Do roweru, rolek,
wrotek, piłki, skakanki doszła wspinaczka na ściance oraz chodzenie z kijkami. Jak
możecie się domyślić, lubimy aktywnie spędzać czas wolny, więc w okresie
wiosennym staramy się ograniczyć cukier i słodycze. Dołączam do menu przekąski
pełnoziarniste, wielozbożowe. Wszystko, aby nasze organizmy były przygotowane
do wzmożonego wysiłku. Oczywiście, nie jest tak, że rezygnujemy zupełnie z
ulubionych wafelków czy kruchych ciastek, jednak staramy się nimi nie obżerać. To
nie jest łatwe, w każdym sklepie w oczy rzucają się charakterystyczne
opakowania ciastek „dr Gerard”, to czerwone logo kojarzy się nam z sercem, więc
z czymś dobrym, zdrowym. Dlatego cieszymy się, że firma ta w swej ofercie ma
również zbożowe ciastka śniadaniowe. Można je zabrać na spacer, na rowery oraz
rolki. A wszystko po to, aby latem bez wstydu spędzać czas na plaży. Po zimie
mogło przybyć kilka zbędnych kilogramów, trzeba się przygotować do sezonu. Tym bardziej,
że znów wybieramy się nad Morze. Tam spędzimy urlop wśród innych fanów gorącego
piasku i szumu fal a nie będziemy chować się w pokoju hotelowy z widokiem na
Morze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz