Nigdy wcześniej nie jadłam panierki przygotowanej z krakersów. Spróbowałam kurczaczków z takiej właśnie panierce na spotkaniu koleżeńskim w zeszły weekend. Koleżanka przygotowała kurczaczki właśnie w taki sposób. Byłam bardzo zaskoczona. Do panierki użyła krakersów Artur Dr Gerard. Podzieliła się ze mną przepisem, ponieważ muszę się wam przyznać, że kurczaczki smakowały bardzo podobnie do znanych kurczaczków z restauracji, które serwuje szybkie dania. Serdecznie wam polecam spróbować :)
filet z kurczaka1 kilogram
Sos sałatkowy czosnkowy 1 opakowanie
krakersy Artur Dr Gerard 50 dekagramów
jogurt 20 mililitrów
Majonez 3 łyżki
woda 2 łyżki
Przygotowanie:
Filety pokrój w paski. Zalej jogurtem, przykryj i włóż na 2 godziny do lodówki.
Krakersy pokrusz i obtocz w nich każdy kawałek kurczaka.
Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Sos sałatkowy czosnkowy wymieszaj z majonezem i 2 łyżkami wody, podawaj do gotowej przekąski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz