poniedziałek, 30 sierpnia 2021

Kawałki kurczaka w panierce

 Nigdy wcześniej nie jadłam panierki przygotowanej z krakersów. Spróbowałam kurczaczków z takiej właśnie panierce na spotkaniu koleżeńskim w zeszły weekend. Koleżanka przygotowała kurczaczki właśnie w taki sposób. Byłam bardzo zaskoczona. Do panierki użyła krakersów Artur Dr Gerard. Podzieliła się ze mną przepisem, ponieważ muszę się wam przyznać, że kurczaczki smakowały bardzo podobnie do znanych kurczaczków z restauracji, które serwuje szybkie dania. Serdecznie wam polecam spróbować :) 

filet z kurczaka1 kilogram

Sos sałatkowy czosnkowy  1 opakowanie

krakersy Artur Dr Gerard 50 dekagramów

jogurt 20 mililitrów

Majonez  3 łyżki

woda 2 łyżki

Przygotowanie: 

Filety pokrój w paski. Zalej jogurtem, przykryj i włóż na 2 godziny do lodówki.

Krakersy pokrusz i obtocz w nich każdy kawałek kurczaka.

Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Sos sałatkowy czosnkowy  wymieszaj z majonezem i 2 łyżkami wody, podawaj do gotowej przekąski.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz