piątek, 13 sierpnia 2021

Najlepszy sposób na chandrę.

Najlepszy sposób na chandrę.

Idealne połączenie słodyczy od Dr Gerarda i dobra muzyka to coś co pozwoli nam się w miły i przyjemny sposób zrelaksować.  Cudownie chrupiące rurki z kremem, pyszne ciastka Szkolne o smaku agrestowym możemy zabrać z sobą wszędzie. Czy na działce, w lesie, czy nad morzem zawsze smakują znakomicie. Jeśli chcemy zająć czymś ręce, aby umysł nie analizował trudnych dla nas zagadnień, zachęcam do zapoznania się z propozycjami przepisów na świetne desery na stronie http://drgerard.eu/przepisy. Wykorzystując słodycze od Dr Gerarda, możemy stworzyć wyjątkowe, niepowtarzalne desery. Taka słodka niespodzianka zaskoczy naszych bliskich i sprawi nam niesamowitą przyjemność. Ja proponuję dzisiaj pyszny mus bananowo-orzechowy według przepisu Madame Edith. W prosty, łatwy sposób przygotujecie fantastyczny deser. Aby umilić sobie czas oczekiwania na to kulinarne cudo warto zafundować sobie malutką przekąskę w postaci krakersów Artur od Dr Gerarda. Oto wspomniany przepis:

Mus bananowo – orzechowy.

SKŁADNIKI (na 2 porcje)

Masa:

·         2 banany

·         50 g masła orzechowego

·         1/2 łyżeczki cynamonu

·         szczypta mielonej gałki muszkatołowej

·         szczypta mielonych goździków

·         4 rurki waflowe z kremem orzechowym dr Gerard

Do dekoracji:

·         1/2 banana

·         2 łyżki bitej śmietany

·         1 łyżeczka drobno posiekanych orzeszków arachidowych

·         4 rurki waflowe z kremem orzechowym

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Banany kroimy w plasterki. Chowamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.

Zamrożone plasterki bananów miksujemy w blenderze z masłem orzechowym, cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami. Na dno każdego z pucharków wsypujemy pokruszone 2 rurki, które stworzą chrupiącą bazę.

Na wierzch wykładamy mus bananowo-orzechowy. Deser dekorujemy: bitą śmietaną, kawałkami orzechów arachidowych, plasterkami świeżego banana oraz dwiema rurkami waflowymi z kremem orzechowym.

Podajemy niezwłocznie. Smacznego.

     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz