Najlepszy sposób na chandrę.
Idealne połączenie słodyczy od Dr Gerarda i dobra muzyka to
coś co pozwoli nam się w miły i przyjemny sposób zrelaksować. Cudownie chrupiące rurki z kremem, pyszne ciastka Szkolne o smaku agrestowym możemy zabrać z sobą
wszędzie. Czy na działce, w lesie, czy nad morzem zawsze smakują znakomicie.
Jeśli chcemy zająć czymś ręce, aby umysł nie analizował trudnych dla nas
zagadnień, zachęcam do zapoznania się z propozycjami przepisów na świetne
desery na stronie http://drgerard.eu/przepisy. Wykorzystując słodycze od Dr
Gerarda, możemy stworzyć wyjątkowe, niepowtarzalne desery. Taka słodka
niespodzianka zaskoczy naszych bliskich i sprawi nam niesamowitą przyjemność. Ja
proponuję dzisiaj pyszny mus bananowo-orzechowy według przepisu Madame Edith. W
prosty, łatwy sposób przygotujecie fantastyczny deser. Aby umilić sobie czas
oczekiwania na to kulinarne cudo warto zafundować sobie malutką przekąskę w
postaci krakersów Artur od Dr Gerarda. Oto wspomniany przepis:
Mus bananowo –
orzechowy.
SKŁADNIKI (na 2 porcje)
Masa:
·
2 banany
·
50 g masła orzechowego
·
1/2 łyżeczki cynamonu
·
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
·
szczypta mielonych goździków
·
4 rurki waflowe z kremem orzechowym dr
Gerard
Do dekoracji:
·
1/2 banana
·
2 łyżki bitej śmietany
·
1 łyżeczka drobno posiekanych orzeszków
arachidowych
·
4 rurki waflowe z kremem orzechowym
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Banany kroimy
w plasterki. Chowamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny,
a najlepiej na całą noc.
Zamrożone
plasterki bananów miksujemy w blenderze z masłem orzechowym,
cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami. Na dno każdego
z pucharków wsypujemy pokruszone 2 rurki, które stworzą chrupiącą
bazę.
Na wierzch
wykładamy mus bananowo-orzechowy. Deser dekorujemy: bitą śmietaną, kawałkami
orzechów arachidowych, plasterkami świeżego banana oraz dwiema rurkami
waflowymi z kremem orzechowym.
Podajemy
niezwłocznie. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz