Wieczór przed telewizorem.
Przyjemny relaksujący wieczór przy
niesamowitych koncertach z Sopockiej sceny. Wybitni wykonawcy, wyjątkowe
słodycze od Dr Gerarda i fantastyczne wieczory muzyczne za nami. Wieczory pełne
wspomnień, dobrej muzyki i najlepszych słodkich przyjemności od Dr Gerarda.
Pyszne, chrupiące rurki z kremem, ciastka Pałeczki kremowe umilały nam relaks.
Postanowiłam na ostatni wieczór koncertów w Operze Leśnej w Sopocie przygotować
specjalny deser z wykorzystaniem
ciasteczek szkolnych o smaku agrestowym od Dr Gerarda. Deser mile zaskoczył
moich bliskich. „Smakołyk” znikał z naszych talerzyków w szalonym tempie. Fajnie jest przygotować
taką słodką niespodziankę. Oto przepis:
SMAKOŁYK
Masa kokosowa:
pół kostki masła
pól kostki margaryny Kasi
pół szklanki cukru pudru
5 - 10 dag wiórków kokosowych
sok z połówki cytryny
Masa czekoladowa:
pół szklanki cukru
pół szklanki wody
3 łyżki kakao
3 paczki ciastek szkolnych o smaku agrestowym
cukier waniliowy
Utrzeć masło z margaryną, wsypując po trochu cukier puder. Do puszystej
masy dodać sok z cytryny i wiórki kokosowe. Wymieszać i wstawić do
lodówki. W maszynce do mięsa zemleć ciastka, dodać cukier wymieszany z kakao
oraz cukier waniliowy. Wlać trochę wody (ciasto powinno pozostać dosyć gęste),
wymieszać. Następnie na pergaminie uformować z ciasta kwadrat lub prostokąt i
rozsmarować na nim masę kokosową. Zwinąć w rulon i wstawić do lodówki. Do
jedzenia nadaje się, gdy stwardnieje. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz