Przed naszym domem na podwórku mamy około 5 arów trawnika. Postanowiłem razem z moją żoną go jakoś zagospodarować .Zawsze w lecie przyjeżdża do nas dużo rodziny lub znajomych na grilla. Pomyśleliśmy sobie, że fajnie byłoby mieć drewnianą altankę do której wstawiłoby się stół i krzesła ,a obok stałby grill. To miało być z takim fajnym spadzistym dachem chroniącym nas przed słońcem, czy opadami deszczu. Razem z Kasią udaliśmy się do znajomego stolarza ,który wiedzieliśmy że robi takie altanki. Pojechaliśmy do niego rowerami zajadając nasze ulubione słodycze z firmy Dr Gerard. Pan Marcin zaproponował nam taką altankę o wymiarach 4 na 5 m i wysoką na 2,5 m. Stwierdziliśmy ,że będzie idealna. W czasie tygodniowego oczekiwania na altankę ułożyliśmy w tym miejscu kostkę ,na której ona będzie stała. Po siedmiu dniach Pan Marcin ze swoim pomocnikiem przywiózł do nas altankę i ją ustawił. Wyglądała świetnie .Na następny dzień zaprosiliśmy rodzinę na grilla ,a na deser podaliśmy muffiny z pryncytorcikiem. Przepis na nie można znaleźć na stronie firmy Dr Gerard. "Składniki:2 szklanka mąki
3/4 szklanka cukru,1/2 szklanka oleju
1 szklanka maślanki,3/4 szklanka cukru
1/2 szklanka oleju,2 jajka,1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka kakao,kieliszek rumu,PryncyTorcik dr Gerard,śmietanka kremówka
Sposób przygotowania:Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie suche składniki połączyć w jednym naczyniu, w drugim połączyć wszystkie mokre, ostrożnie wsypywać suche do mokrych cały czas mieszając, na koniec dodać ubite białka. Surowe ciasto przełożyć do papilotek; do każdej babeczki włożyć połowę PryncyTorcika (tak by nie wystawał ponieważ się spali). Piec przez 20 minut w temp. 200 stopni.Upieczone i wystygnięte babeczki ozdabiać ubitą śmietaną kremówką następnie wbijać w nią połówki ProncyTorcików"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz