niedziela, 29 sierpnia 2021

Szczęśliwy poniedziałek.

Szczęśliwy poniedziałek.

Rozpoczęcie z uśmiechem na ustach nowego dnia jest bardzo ważne, a co dopiero początek nowego tygodnia? I poniedziałki mogą być udanym dniem. Cały świat się rano śpieszy – ty postaw na przyjemność. Zadbaj o to, aby na ładnym talerzyku obok ulubionego kubka z kawą pojawiły się  wyjątkowe słodycze od Dr Gerarda. Wybór jest niesamowity. Pyszne ciastka Pałeczki kremowe, chrupiące rurki z kremem od razu wprawią nas w dobry nastrój. Do pracy na drugie śniadanie, dla milusińskich na słodką przerwę świetnie nadają się chociażby niewielkie krakersy Artur, ciastka szkolne o smaku agrestowym i wiele innych smacznych przekąsek. Dzień rozpoczęty w towarzystwie słodyczy od Dr Gerarda po prostu musi być udanym dniem. Jeśli nie idziemy do pracy to mamy trochę więcej czasu na drobiazgi. Ładnie i starannie nakryty stół tak samo jak dobre jedzenie decyduje o udanym spotkaniu. Poświęćmy mu więc trochę uwagi. Obrus, kolorowe serwetki, wazon z kwiatami to coś co tworzy nastrój. Wyborne słodycze od Dr Gerarda z fantazją ułożone na szklanych paterach dodają klasy. Zachęcam także do przygotowania deseru na zimno z wykorzystaniem ciasteczek od Dr Gerarda. Propozycję przepisów znajdziecie tutaj http://drgerard.eu/przepisy. Jeśli uwielbiacie sernik to mam całkiem ciekawą propozycję https://drgerard.eu/puszysty-sernik-z-ricotta/  Ciekawostka: Ricotta – miękki, niedojrzewający ser zwarowy, pierwotnie produkowany we Włoszech z serwatki pozostającej po serach podpuszczkowych (z mleka koziego, krowiego lub owczego) poprzez drugie gotowanie (wł. ricotta), przypominający twaróg, niesolony. Zawiera 20–30% tłuszczu. Spożywany jest na świeżo lub jako składnik potraw: ciast i innych słodyczy, farszów, klusek itp. Oryginalnie włoska ricotta produkowana jest z wcześniej wspomnianej serwatki, jednak na rynku możemy znaleźć ricottę wytwarzaną z serwatki z dodatkiem mleka, a także ricottę z pełnego mleka. Ta ostatnia jest popularna w Stanach Zjednoczonych. Ricotta jest jednym z najmniej kalorycznych serów. Od razu robi się interesująco i apetycznie. Smile.

 

     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz