Szczęśliwy poniedziałek.
Rozpoczęcie z uśmiechem na ustach
nowego dnia jest bardzo ważne, a co dopiero początek nowego tygodnia? I
poniedziałki mogą być udanym dniem. Cały świat się rano śpieszy – ty postaw na
przyjemność. Zadbaj o to, aby na ładnym talerzyku obok ulubionego kubka z kawą
pojawiły się wyjątkowe słodycze od Dr
Gerarda. Wybór jest niesamowity. Pyszne ciastka Pałeczki kremowe, chrupiące
rurki z kremem od razu wprawią nas w dobry nastrój. Do pracy na drugie
śniadanie, dla milusińskich na słodką przerwę świetnie nadają się chociażby
niewielkie krakersy Artur, ciastka szkolne o smaku agrestowym i wiele innych
smacznych przekąsek. Dzień rozpoczęty w towarzystwie słodyczy od Dr Gerarda po
prostu musi być udanym dniem. Jeśli nie idziemy do pracy to mamy trochę więcej
czasu na drobiazgi. Ładnie i starannie nakryty stół tak samo jak dobre jedzenie
decyduje o udanym spotkaniu. Poświęćmy mu więc trochę uwagi. Obrus, kolorowe
serwetki, wazon z kwiatami to coś co tworzy nastrój. Wyborne słodycze od Dr
Gerarda z fantazją ułożone na szklanych paterach dodają klasy. Zachęcam także
do przygotowania deseru na zimno z wykorzystaniem ciasteczek od Dr Gerarda.
Propozycję przepisów znajdziecie tutaj http://drgerard.eu/przepisy.
Jeśli uwielbiacie sernik to mam całkiem ciekawą propozycję https://drgerard.eu/puszysty-sernik-z-ricotta/ Ciekawostka: Ricotta – miękki, niedojrzewający ser zwarowy, pierwotnie produkowany we Włoszech z serwatki pozostającej po serach podpuszczkowych (z mleka koziego, krowiego lub owczego) poprzez drugie
gotowanie (wł. ricotta),
przypominający twaróg, niesolony. Zawiera 20–30% tłuszczu. Spożywany jest na świeżo lub jako składnik potraw:
ciast i innych słodyczy, farszów, klusek itp. Oryginalnie włoska ricotta
produkowana jest z wcześniej wspomnianej serwatki, jednak na rynku możemy
znaleźć ricottę wytwarzaną z serwatki z dodatkiem mleka, a także ricottę z pełnego mleka.
Ta ostatnia jest popularna w Stanach Zjednoczonych. Ricotta jest jednym z najmniej kalorycznych serów.
Od razu robi się interesująco i apetycznie. Smile.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz