Słodycz na wakacje.
Tak
dużo się dzieje, tak wiele mamy możliwości spędzania wolnego, wakacyjnego
czasu. Wystarczy zapoznać się z mapą terenu, sprawdzić w okolicy dostępne
atrakcje. Poczytać o zabytkach, a potem wsiąść na rower i już „przygodo witaj nas”. Bez wielkich przygotowań, kosztów, z
plecakiem na ramieniu ruszamy w drogę. Ze względów bezpieczeństwa najlepiej nie
podróżować samemu. W towarzystwie przyjaciół, rodziny zawsze weselej.
Zaopatrzeni w wodę, zapas świetnych słodyczy od Dr Gerarda, możemy zwiedzać
ciekawe miejsca. Urokliwe zakątki, aż proszą się o chwilę uwagi. Zatrzymajmy
się na króciutki odpoczynek, małą przekąskę i kilka zdjęć. Zapewne ciastka
szkolne o smaku agrestowym i niewielkie krakersy Artur doskonale sprawdzą się na
każdej trasie i w każdej podróży. Podziwiajmy uroki przyrody, zachwycajmy się
jej pięknem, bo krajobraz zmieni się dosłownie w przeciągu kilku dni. Zmęczeni,
pewnie zakurzeni wrócimy do domu bogatsi oto co ujrzeliście, o piękno aromatów
pól i lasów, o nowe doświadczenia. Z radością w sercu planujmy kolejne ciekawe
wypady, atrakcyjne wycieczki w doborowym towarzystwie. Fajnie jest odpocząć
przed kolejną wyprawą, nabrać sił, uzupełnić elektrolity i doładować w cudownie
słodki sposób energię. Rurki z kremem i ciastka pałeczki kremowe od Dr Gerarda
ułatwią nam to zadanie. Jeśli macie
więcej czasu to zachęcam do przygotowania pysznego, puszystego sernika z
ricottą. „Ricotta – miękki, niedojrzewający ser
zwarowy, pierwotnie produkowany
we Włoszech z
serwatki pozostającej po serach
podpuszczkowych (z mleka koziego, krowiego lub owczego) poprzez drugie
gotowanie (wł. ricotta),
przypominający twaróg, niesolony. Zawiera 20–30% tłuszczu. Spożywany jest na świeżo lub jako składnik potraw:
ciast i innych słodyczy, farszów, klusek itp. Oryginalnie włoska ricotta
produkowana jest z wcześniej wspomnianej serwatki, jednak na rynku możemy
znaleźć ricottę wytwarzaną z serwatki z dodatkiem mleka, a także ricottę z pełnego mleka.
Ta ostatnia jest popularna w Stanach
Zjednoczonych”.
Przepis
na wspomniany sernik znajdziecie na https://drgerard.eu/puszysty-sernik-z-ricotta/.
Zachęcam, warto spróbować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz