Spód
-150 g masła lub margaryny
-herbatniki z kremem czekoladowym od Dr Gerard 350 g
Masa
-1 kg twarogu sernikowego
-1,5 szklanki cukru
-1 opakowanie cukru wanilinowego
-3 opakowania budyniu śmietankowego w proszku bez cukru
-4 jajka
-ciastka Szkolne o smaku agrestowym od Dr Gerard opakowanie
-3-4 kostki czekolady
-1 kg twarogu sernikowego
-1,5 szklanki cukru
-1 opakowanie cukru wanilinowego
-3 opakowania budyniu śmietankowego w proszku bez cukru
-4 jajka
-ciastka Szkolne o smaku agrestowym od Dr Gerard opakowanie
-3-4 kostki czekolady
Sposób przygotowania: ciastka kruszę, dodaję rozpuszczone masło i dokładnie mieszam. Spód przekładam do tortownicy (średnica około 26 cm), wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą. Formę wkładam do lodówki. Ser przekładam do miski, wbijam jajka, dodaję cukry, budynie i miksuję na gładką masę. Dodaję pokrojone na małe kawałki ciastka Szkolne o smaku agrestowym i mieszam. Masę wylewam na spód i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Upieczony sernik studzę i posypuję startą czekoladą (można udekorować dodatkowo ulubionymi owocami). Schładzam i deser gotowy. Sernik najlepiej smakuje w towarzystwie słodyczy od Dr Gerarda. Polecam i życzę smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz