Składniki
- 160 g mąki pełnoziarnistej*
- 100 g masła
- 2 łyżki miodu
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie
- Masło pokroić w kostkę i utrzeć (ubić mikserem) z miodem i cukrem pudrem (oraz tahini/ zmielonym sezamem jeśli używamy).
- Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać i uformować kulę. Odrywać po kawałeczki ciasta i lepić kuleczki nieco mniejsze od orzecha włoskiego.
- Ułożyć je na dużej blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Rozpłaszczyć palcami na grubość ok. 1 cm i odcisnąć wzorek widelcem.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 10 - 12 minut. Po upieczeniu ciasteczka są jeszcze bardzo miękkie, sztywnieją po ostudzeniu.
I co? czy Wam też się wydaje, że są podobne?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz