Słodycze to dobra rzecz, potrafią poprawić humor nawet w najsmutniejsze, deszczowe dni, w każdej sytuacji, dlatego warto miec przy sobie choć jednego cukierasa, który będzie w pogotowiu. Ja noszę przy sobie sobie zawsze jakies słodycze dr. Gerarda. Dlaczego akurat dr. gerard? jakoś najbardziej mi przypadł do gustu smakowego a do tego jest w rozsądnej cenie. Mam dla Was również ciekawą propozycję na długie zimowe wieczory. Wynalazłam w internecie przepis na krówki, jakie niegdyś babcie nasze robiły, kiedy to cukierki nie były ogólnodostępne. Przepis jest naprawdę banalny, a oto on:
Składniki
-
mleko - 2 szklanki
-
cukier - 2 szklanki
-
margaryna - pół kostki
-
cukier wanilinowy - 1 torebka (opcjonalnie)
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki włożyć do
garnka lub patelni i mieszać tak długo, aż masa będzie jednolita o
brązowym kolorze. Następnie masę należy przełożyć do małej brytfanki na
ciasto, albo na głębokie talerze. W tym momencie odstawiamy masę do
wystygnięcia. Gdy masa będzie twarda można ją pokroić w kostki i
konsumować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz