środa, 21 listopada 2018

„Kształt czy kolor? Sztuka przyciągania”

Technologia żywienia w obecnych czasach jest bardzo ważna choćby z uwagi na fakt różnego rodzaju zamienników, jakie są wprowadzane w zamian za naturalne i zdrowe surowce do produkcji żywności. Na pierwszy ogień damy barwniki, którymi barwione są Słodycze i Ciastka celem przyciągnięcia oczu konsumenta. Od wieków barwniki takie uzyskiwano z owoców, roślin i niektórych przypraw. Wraz z postępem technologicznym coraz większą ingeręcję i nacisk na zmiany w wyborze surowców do tworzenia barwników wywierała jednak chemia, która przedstawiała się jako tańszy i z dużo dłuższą datą zamiennik. Jeśli chodzi zaś o kształty ciastek i słodkich wyrobów, to w tej profesji górę bierze forma i inwencja twórcza cukierników. Technologia w tejże profesji również zrobiła wielki postęp, w głównej mierze za ludzi pracują maszyny, a wiele procesów i lini produkcyjnych jest zautomatyzowanych. Dr Gerard w tej Słodkiej kwestii może powiedzieć naprawdę wiele, gdyż ma bardzo długą listę swoich wyrobów. Niektóre z nich odbiegają od przyjętych norm kształtowych i kolorystycznych, ale obecni konsumenci najbardziej chłoną właśnie to, co dziwne kształtem i kolorem. Jednak w gruncie rzeczy nie kształt i kolor grają pierwsze skrzypce. Choćby nie wiem co, najistotniejszy jest smak danych Słodyczy, jak choćby Andrutów Dr Gerarda. Dodatkowo polecam Torcik czekoladowy – wyborny do kawy, ale nie tylko. Tak szczerze mówiąc każdy Słodki produkt Dr Gerarda jest i świeży, i smaczny - dosłownie palce lizać, jeśli choć trochę na nich zostanie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz