Ciasto wszystkim bardzo smakowało, więc pomyślałam sobie, że przecież mogę podzielić się tym przepisem z innymi.
Składniki
-3 jajka
-kostka masła
-szklanka cukru
-2 cytryny
-szklanka przegotowanej wody
-ciastka markizy Mafijne Dr Gerarda
-kremisie Dr Gerarda
Przygotowanie
Jajka ubijamy na parze gdy zgęstnieją studzimy. Cytryny dokładnie myjemy i wycieramy.
Skórkę z cytryn ścieramy na tarce o małych oczkach. Do szklanki przegotowanej wody wlewamy wyciśnięty sok z 1 cytryny i mieszamy z 2 łyżeczkami cukru
Masło rozcieramy ze skórką cytrynową dodając po łyżce ubitej masy jajecznej (możemy też dodać 2 łyżeczki ugotowanego jasnego budyniu, krem będzie taki lżejszy). Następnie wlewamy sok z drugiej cytryny i dokładnie mieszamy.
Dno blachy smarujemy cienką warstwą kremu i układamy warstwę markizów Dr Gerarda (szpary wykładamy pokruszonymi markizami), zwilżamy wodą z cukrem cytryną i wykładamy część kremu.
Na krem układamy drugą warstwę ciastek markizów zwilżamy je i znowu krem.
Na wierzch naszego tortu układamy kremisie Dr Gerarda, żeby nasz torcik pięknie wyglądał i świetnie smakował.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz