Spód
-ciastka Animals Butter od Dr Gerard 300 g
-ciastka Animals Butter od Dr Gerard 300 g
Masa
-1,5 l mleka
-3 budynie waniliowe
-6 łyżek cukru
-200 g masła lub margaryny
-1 galaretka krystaliczna
-1,5 l mleka
-3 budynie waniliowe
-6 łyżek cukru
-200 g masła lub margaryny
-1 galaretka krystaliczna
Dodatkowo
-puszka masy kajmakowej
-25 g czekolady deserowej lub ulubionej
-draże od Dr Gerard 50 g
-puszka masy kajmakowej
-25 g czekolady deserowej lub ulubionej
-draże od Dr Gerard 50 g
Sposób przygotowania: spód: formę (około 30/40 cm) wykładam papierem do pieczenia, na spód wsypuję ciastka Animals Butter od Dr Gerard. Masę kajmakową miksuję i wykładam na ciastka Animals Butter. Masa: gotuję budyń na mleku z cukrem, ściągam z palnika dodaję galaretkę i mieszam do rozpuszczenia. Następnie dodaję masło i dokładnie mieszam. Masę lekko studzę, a następnie wylewam na masę kajmakową. Wierzch posypuję startą czekoladą i drażami w czekoladzie mlecznej. Ciasto podaję po schłodzeniu. Do przygotowania wykorzystałam słodycze od Dr Gerarda, ponieważ są znakomite, a moje wypieki zawsze udane i niepowtarzalne. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz