Witam.
Najfajniejsze ciasta to takie, co same się robią. Takie właśnie można kibic w
sklepach. Idziemy, wybieramy i jemy ze smakiem. Oczywiście myślę o słodyczach
mojej ulubionej firmy ,,Dr Gerard”. Ostatnio odkryłam ciastka Pryncypałki
Black&White i markizy ,,Dr Gerard”, były pyszne. I jeszcze lubię piec ciasta,
takie które nie potrzebują dużo pracy. Czyli składniki wrzucić do miski,
wymieszać i upiec. I właśnie taki przepis dziś Wam podam. Na to puszyste ciasto
potrzebuję Skidniów takich jak: 6 jajek, tabliczkę czekolady gorzkiej, 100g
czekolady mlecznej, 200g masła, 100g mąki, 300g cukru. Do dekoracji możemy użyć
pokruszonych ciastek markizów ,,Dr Gerard”. Masło oraz czekoladę rozpuszczam w
kąpieli wodnej, i pozostawiam do wystygnięcia. Ubijam jajka na puszystą pianę, dodaję
cukier oraz mąkę, i wszystko razem miksuję. Do białej masy dodaję wystudzoną masę
czekoladową i mieszam mikserem, aż do połączenia się obu mas. Pikę ciasto około
30 - 40 minut w 180C. W zależności od piekarnika. Ja piekłam w tortownicy o
średnicy 24cm. I tak właśnie się robi to pyszne, puszyste ciasto. Myk, myk, i
gotowe. Na dodatek ten dodatek ciastka Pryncypałki Black&White ,,Dr
Gerard”. Czy może być coś lepszego, chyba nieeee!. Potem tylko czas na relaks,
talerzyk z ciastem, nóżki w górze, telewizor, albo muzyka. A za oknem niech
wiatr hula, co mi tam. Słodycze ,,Dr Gerard” to lek na każdą pogodę.
Pozdrawiam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz