środa, 24 lutego 2021

Smacznie i szybko

 

Witam. Najfajniejsze ciasta to takie, co same się robią. Takie właśnie można kibic w sklepach. Idziemy, wybieramy i jemy ze smakiem. Oczywiście myślę o słodyczach mojej ulubionej firmy ,,Dr Gerard”. Ostatnio odkryłam ciastka Pryncypałki Black&White i markizy ,,Dr Gerard”, były pyszne. I jeszcze lubię piec ciasta, takie które nie potrzebują dużo pracy. Czyli składniki wrzucić do miski, wymieszać i upiec. I właśnie taki przepis dziś Wam podam. Na to puszyste ciasto potrzebuję Skidniów takich jak: 6 jajek, tabliczkę czekolady gorzkiej, 100g czekolady mlecznej, 200g masła, 100g mąki, 300g cukru. Do dekoracji możemy użyć pokruszonych ciastek markizów ,,Dr Gerard”. Masło oraz czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, i pozostawiam do wystygnięcia. Ubijam jajka na puszystą pianę, dodaję cukier oraz mąkę, i wszystko razem miksuję. Do białej masy dodaję wystudzoną masę czekoladową i mieszam mikserem, aż do połączenia się obu mas. Pikę ciasto około 30 - 40 minut w 180C. W zależności od piekarnika. Ja piekłam w tortownicy o średnicy 24cm. I tak właśnie się robi to pyszne, puszyste ciasto. Myk, myk, i gotowe. Na dodatek ten dodatek ciastka Pryncypałki Black&White ,,Dr Gerard”. Czy może być coś lepszego, chyba nieeee!. Potem tylko czas na relaks, talerzyk z ciastem, nóżki w górze, telewizor, albo muzyka. A za oknem niech wiatr hula, co mi tam. Słodycze ,,Dr Gerard” to lek na każdą pogodę. Pozdrawiam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz