Biszkopt
-5 jajek
-5 łyżek cukru
-5 łyżek mąki pszennej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
-5 żółtek
-1 cukier wanilinowy
-3 łyżki mąki pszennej
-1 budyń waniliowy bez cukru
-2 szklanki mleka
-3/4 szklanki cukru
-250 g masła
-40 dag kawy zbożowej czekoladowej
Masa śmietankowa
-500 g śmietany 36%
-2 śmietan-fix
-1 łyżka cukru pudru
Dodatkowo
-wafelki Pryncypałki Black&White – nowość Dr Gerard 1/4 opakowania + 2 wafelki na dekoracje wierzchu
Sposób przygotowania: biszkopt: białka ubijam na sztywno, dodaję cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszam. Piekę w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Krem: mleko, cukry, budyń, mąkę, żółtka miksuję i gotuję budyń. Masło ucieram na puch, dodaję wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając. Gotowy krem wykładam na zimny biszkopt, rozkładam Pryncypałki Black&White pokrojone na mniejsze kawałki. Masa śmietankowa: ubijam schłodzoną śmietankę, dodając cukier puder i śmietan-fix. Masę wykładam na wafelki. Wierzch dekoruję startym na tarce wafelkiem. Najlepsze po dokładnym schłodzeniu. Do przygotowania wykorzystajcie słodycze od Dr Gerarda, ponieważ są najpyszniejsze. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz