Teraz tak bardzo szybko w skrócie, opowiem Wam jak prawie wpadłem do lodowatej wody i jak musiałem się rozgrzewać gorącą herbatą i słodyczami Dr Gerarda wafelkami i markizami. Otóż gdy byliśmy na spacerze niedzielnym, i tak sobie wędrowaliśmy wokół jeziora, młodemu nagle uciekła piłeczka mała, i wpadła prosto na tafle lodu, ja długo się nie namyślając próbowałem wejść po nią. Jednak już po pierwszym kroku poczułem, że lód zaczyna pękać i usłyszałem tylko trzaski. Lewdnow zdążyłem cofnąć się i uratować. Fakt całe spodnie miałem jeszcze mokre, ale jakość dojechaliśmy do domu, po drodze wpadliśmy tylko po Pryncypałki Black&White – nowość Dr Gerard, ciastka Pasja wiśniowe. Żona miała w domu jeszcze przygotowane desery z ciastkami. Poniżej ekstra przepis. Pamiętajcie o profilu na facebook'u , https://www.facebook.com/drGerardPL/ , jest tam bardzo wiele cennych informacji i licznych ciekawostek i konkursów. Zajrzyjcie w wolnej chwili i polubcie profil polecam.
Składniki
|
Sposób przygotowania
Zalej
daktyle wrzątkiem, odstaw na 20 minut, a następnie dobrze odsącz.
Do blendera wsyp migdały i drobno zmiksuj. Dorzuć odcedzone daktyle
i rodzynki. Wszystko zmiksuj. Przełóż masę do miski, dodaj
pokruszone PRYNCYPAŁKI, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20
minut.
W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie
wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3
godziny, a najlepiej na całą noc.
Wstępnie schłodzoną
masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej.
Przełóż
budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj
budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI,
nada to chrupkości i słodkości.
Blok pokrój ostrym nożem
na batony.
Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub
podwieczorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz