Jak wiemy maj kojarzy nam się z pięknym słońcem, długimi jasnymi wieczorami oraz co najważniejsze z Dniem Matki. W tym roku z okazji tego święta postanowiłam upiec dla mojej mamy piękny tort. Nigdy nie byłam dobra w pieczeniu, ale zmobilizowałam się i z wielkim uporem i zadaniowością podeszłam do tego projektu. Wiedziałam, że będzie to tort czekoladowy, co się później okazało podczas robienia przeszukiwania internetu w celu znalezienia odpowiedniego przepisu, że torty czekoladowe to jedne z najtrudniejszych tortów do wykonania. Jednak podjęłam się tego i wiedziałam, że muszę dać radę.
Przeszukałam wiele przepisów na torty, ale żadne nie wydawały mi się stosunkowo proste w zrobieniu jak i również żeby był smaczny. Tak więc postanowiłam zaangażować w to wszystko moją siostrę, która zna się o wiele bardziej na pieczeniu niż ja. Tak też wspólnymi siłami upiekłyśmy dla mamy tort. Ja zajęłam się przygotowaniem i poszukaniem wszystkich potrzebnych składników, a moja siostra złożeniem tego wszystkiego w całość. Tort moim skromnym zdaniem wyszedł nam na miarę zawodów cukierniczych😊Udało nam się przygotować super spód do tortu z użyciem ciastek Vit'AM Dr Gerarda. Polewa czekoladowa zrobiła absolutną furorę ponieważ była o delikatnym smaku kokosa, a to za sprawą słodkości Dr Gerarda. Mama była zachwycona, a ja śmiało mogę powiedzieć, że jestem dumna z naszej siostrzanej współpracy i tortu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz