poniedziałek, 31 maja 2021

Imieniny córki

 

Córka, która w tym roku nie mogła się pojawić na dniu mamy, obchodziła również tego dnia imieniny, dlatego nazajutrz udaliśmy się do niej na kawę, na którą nas zaprosiła. Sama przygotowała obiad oraz na deser torcik czekoladowo malinowy. My również coś przygotowaliśmy, ponieważ nie lubimy odwiedzać gości z pustymi rękami. A było to Semifredo czekoladowo-śmietankowe z PryncyTorcikiem i drażami Maltikeks, na które przypis znaleźliśmy na stronie internetowej dr Gerarda. Zanim jednak zabraliśmy się na pochłanianie całego przygotowanego poczęstunku, zięć podłączył do telewizora pendrive i obejrzeliśmy seans z udziałem naszej jeszcze nienarodzonej wnusi. Łezka nam się w oku zakręciła. Nie mogłam wyjść z podziwu jak ta technologia poszła do przodu, że możemy zobaczyć dzieciątko, którego nie ma jeszcze na świecie… Na pewno będzie to rzecz, której nigdy z mężem nie zapomnimy.

Semifredo czekoladowo-śmietankowe z PryncyTorcikiem i drażami Maltikeks

Składniki

  • PryncyTorcik dr Gerard
  • Draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerard
  • 1 opakowanie lodów śmietankowych w prostokątnym pudełku
  • 1 opakowanie lodów czekoladowych w prostokątnym pudełku
  • sezonowe owoce

Sposób przygotowania

Foremkę do keksu wyłożyć papierem do pieczenia, tak by papier wystawał ponad krawędź, na dno wysypać draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerad.

Na draże nałożyć warstwę lodów śmietankowych oraz czekoladowych – muszą być miękkie, ale nie roztopione, takie, by można było je pokroić (należy działać szybko, ponieważ wielokrotne rozmrażanie i zamrażanie jest niewskazane). Na końcu wcisnąć w lody PryncyTorciki tak, by stworzyły równą warstwę. Wstawić do zamrażarki na 2-3 godziny. Wyjąć deser z formy, pokroić w plastry i podawać udekorowane resztą draży i owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz