Masa czekoladowa z orzechami
-200 g masła
-1 szklanka mleka w proszku pełnego
-300 g kremu czekoladowego ze słoika
-1 łyżka ciemnego kakao
-1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich
-200 g masła
-1 szklanka mleka w proszku pełnego
-300 g kremu czekoladowego ze słoika
-1 łyżka ciemnego kakao
-1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich
Masa mleczna
-250 ml mleka
-2,5 szklanki mleka w proszku pełnego
-pól szklanki cukru
-200 g masła
-250 ml mleka
-2,5 szklanki mleka w proszku pełnego
-pól szklanki cukru
-200 g masła
Polewa
-100 g czekolady deserowej
-pół łyżki ciemnego kakao
-25 g masła
-4 łyżki mleka
-100 g czekolady deserowej
-pół łyżki ciemnego kakao
-25 g masła
-4 łyżki mleka
Dodatkowo
-markizy kakaowe z kremem czekoladowym od Dr Gerard opakowanie
-ciastka pełnoziarniste od Dr Gerard 3/4 opakowania
-orzechy włoskie posiekane pół szklanki na wierzch
-markizy kakaowe z kremem czekoladowym od Dr Gerard opakowanie
-ciastka pełnoziarniste od Dr Gerard 3/4 opakowania
-orzechy włoskie posiekane pół szklanki na wierzch
Sposób przygotowania: masa czekoladowa z orzechami: masło ucieram na puch, dodaję krem czekoladowy i wszystko miksuję. Następnie dodaję kakao, mleko w proszku, posiekane orzechy i dokładnie miksuję. Blaszkę (24/35 cm) wykładam papierem do pieczenia i nakładam rozdrobnione markizy kakaowe. Na markizy wykładam masę czekoladową z orzechami. Masę posypuję pokruszonymi (bardzo drobno) ciastkami pełnoziarnistymi. Masa mleczna: gotuję mleko z cukrem i odstawiam do wystudzenia. Masło ucieram na puszystą masę, miksując dodaję ostudzone mleko z cukrem, mleko w proszku i miksuję do uzyskania gładkiej masy. Gotową masę mleczną wykładam na ciastka. Składniki na polewę rozpuszczam w kąpieli wodnej i wylewam na masę. Wierzch obsypuję posiekanymi orzechami. Doskonały dodatek do kawy. Do przygotowania wykorzystajcie słodycze od Dr Gerarda, ponieważ są najlepsze i najpyszniejsze, polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz