piątek, 26 sierpnia 2022

Morze dobrego smaku.

Morze dobrego smaku.

Energia aromatu i słodkiej rozkoszy - to wszystko znajdziecie w produktach Dr Gerarda. Te świeżutkie, chrupiące wafelki czekoladowe, listki kruche kakaowe lub mniej słodkie krakersy sezamowe Artur świetnie nadają się na przekąski podczas wesołych pikników, szalonych domówek, czy po prostu przerw w pracy. Wybór słodyczy od Dr Gerarda jest niezwykły. Ogrom różnorodności smaku, kształtu, a przede wszystkim rodzaju przyprawia mnie o zawrót głowy. A wszystko to odznacza się wysoką jakością każdego produktu. Lubię mieć zapas dobrych słodyczy. Przechowuję je wówczas w zamkniętych puszkach, czy w pojemnikach przeznaczonych do przechowywania żywności. Ciasteczka dłużej pozostają świeże, chrupiące  z tym swoim kuszącym zapachem.  Chętnie wykorzystuję ciasteczka od Dr Gerarda jako bazę do swoich deserów na zimno. Moc słodkiej przyjemności sprawia moim bliskim sernik  z brzoskwiniami na spodzie z kruchych listków kakaowych. Zachęcam spróbujcie sami. Oto moja propozycja.

Spód:

220g kruchych herbatników Listki kakaowe  Dr Gerarda

90g roztopionego, przestygniętego masła
Do blendera przełożyć herbatniki Listki kakaowe i zmiksować. Do zmielonych ciastek dodać roztopione masło i wymieszać. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy, lub na blachę  wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać, lekko docisnąć.

Sernik

Składniki:

1kg zmielonego białego sera

1 kostka margaryny kasia, lub kostka masła

1 szklanka cukru

Cukier waniliowy

2 budynie śmietankowe

6 całych jaj

Mocna kawa rozpuszczalna

Odrobina alkoholu

Bakalie według uznania

Brzoskwinie na wierzch

 

Wykonanie:

Tłuszcz rozpuścić w dużym rondlu, dodać ser, jaja, cukier i cukier waniliowy. Zacząć ogrzewać dokładnie mieszając, rozprowadzić na jednolitą masę( około 10 minut ), nie dopuścić do zagotowania. Następnie wsypać budynie ( w proszku ) energicznie mieszając. Masa od razu zgęstnieje. Można do przygotowanej masy serowej na końcu dodać bakalie. Ciepłą masę wyłożyć na wcześniej przygotowany przez nas spód. Jeśli lubicie i nie będą jadły tego dzieci to warto podkreślić smak naszego sernika nasączając spód  mocną kawą  z odrobiną alkoholu. Na wierzch proponuje pokrojone w małe kawałki brzoskwinie. Teraz tylko trzeba poczekać, aż wszystko wystygnie i już mamy gotowy wyjątkowo smaczny deser.

Życzę smacznego.   

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz