poniedziałek, 29 sierpnia 2022

Przechowanie ciast i kruchych ciastek.

 Chcemy, żeby zakupiony towar był świeży, smaczny i pięknie wyglądał. Mamy czas letni to i wysokie temperatury i dużo słońca w koło.
Przy tak wysokich temperaturach bardzo duży  problem mają  cukiernie i wszelkie zakłady cukiernicze gdzie produkowane są duże ilości słodyczy i ciast.
Do przechowywania wyrobów cukierniczych potrzebne są chłodnie, na pewno  nie zamrażarki.
Słodycze czekoladowe, cukierki, batoniki, wafelki, ciasta szczególnie te z kremem powinny być przechowywane w suchym, chłodnym miejscu w temperaturze od 10-18 stopni C.  i wilgotności  około 75%,  bo wtedy zachowują one swój smak i wygląd.   Przechowując czekoladę w lodówce w niskiej temperaturze to spowoduje, że tabliczka czekolady, niestety zmieni swój wygląd i pokryje się takim szarym nalotem. Kupując ciastka kruche i ciastka w czekoladzie Dr Gerarda zawsze trzymam je w szczelnie zamkniętym pudełku, albo w słoiku lub metalowej puszce i oczywiście w chłodnym miejscu. Są smaczne i nadal pięknie wyglądają. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz