Chcemy, żeby zakupiony towar był świeży, smaczny i pięknie wyglądał. Mamy czas letni to i wysokie temperatury i dużo słońca w koło.
Przy tak wysokich temperaturach bardzo duży problem mają cukiernie i wszelkie zakłady cukiernicze gdzie produkowane są duże ilości słodyczy i ciast.Do przechowywania wyrobów cukierniczych potrzebne są chłodnie, na pewno nie zamrażarki.
Słodycze czekoladowe, cukierki, batoniki, wafelki, ciasta szczególnie te z kremem powinny być przechowywane w suchym, chłodnym miejscu w temperaturze od 10-18 stopni C. i wilgotności około 75%, bo wtedy zachowują one swój smak i wygląd. Przechowując czekoladę w lodówce w niskiej temperaturze to spowoduje, że tabliczka czekolady, niestety zmieni swój wygląd i pokryje się takim szarym nalotem. Kupując ciastka kruche i ciastka w czekoladzie Dr Gerarda zawsze trzymam je w szczelnie zamkniętym pudełku, albo w słoiku lub metalowej puszce i oczywiście w chłodnym miejscu. Są smaczne i nadal pięknie wyglądają.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz