Biszkopt
-3 jajka
-3 łyżki cukru
-3 łyżki mąki
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-3 łyżki coli
-1,5 łyżki oleju
-2 łyżki kakao
-3 jajka
-3 łyżki cukru
-3 łyżki mąki
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-3 łyżki coli
-1,5 łyżki oleju
-2 łyżki kakao
Masa
-herbatniki Animals od Dr Gerard o smaku czekoladowym 150 g
-200 g zmielonych orzechów włoskich
-200 g margaryny
-150 g cukru pudru
-250 ml coli
-herbatniki Animals od Dr Gerard o smaku czekoladowym 150 g
-200 g zmielonych orzechów włoskich
-200 g margaryny
-150 g cukru pudru
-250 ml coli
Polewa
-3 łyżki cukru
-3 łyżki masła
-2 łyżki mleka
-2 łyżki kakao
-3 łyżki cukru
-3 łyżki masła
-2 łyżki mleka
-2 łyżki kakao
Dodatkowo
-słone krakersy od Dr Gerard 100 g
-słone krakersy od Dr Gerard 100 g
Sposób przygotowania: biszkopt: oddzielam białka od żółtek, białka ubijam ze szczyptą soli, dodaję cukier wciąż miksując, dodaję po żółtku i miksuję, dodaję przesianą mąkę z proszkiem oraz kakao i miksuję. Na końcu dodaję olej oraz colę i dokładnie miksuję. Ciasto wlewam do posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą blaszki (24/24 cm) i piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Masa: orzechy włoskie oraz herbatniki Animals od Dr Gerarda mielę drobno, przekładam do miski, zalewam colą i mieszam. W misie ucieram margarynę i dodaję porcjami masę z colą. Pod koniec dodaję puder, miksuję na jednolitą masę i wykładam na biszkopt. Na masie rozkładam słone krakersy od Dr Gerarda. Wszystkie składniki na polewę umieszczam w rondelku i podgrzewam do połączenia się składników. Po przestudzeniu dekoruję wierzch ciasta. Do przygotowania moich ciast i deserów wykorzystuję zawsze produkty od Dr Gerarda, ponieważ są najlepsze. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz