W końcu Mamy prawdziwą zimową pogodę,jest mróz i pada śnieg.Po powrocie moich dzieci ze szkoły i po odrobieniu zadania domowego,wybraliśmy się na spacer.Zabraliśmy ze sobą sanki i jabłuszko ponieważ niedaleko nas są Górki na których można zjeżdżać.Po kilku zjazdach na naszym sprzęcie zimowym poczęstowałem dzieci ciastkami Jungle jest to nowość w firmie Dr. Gerard.Później ulepiliśmy bardzo dużego bałwana,potem rzucaliśmy się śnieżkami.Bardzo fajnie się bawiliśmy było sporo uśmiechu na naszych twarzach.Po tak fajnie spędzony po południu na świeżym powietrzu wróciliśmy do domu,a tam czekała nas niespodzianka.Moja żona a zarazem mamusia naszych kochanych dzieci poczęstowała nas sernikiem na zimno z tęczowych galaretek z biszkoptami który sama zrobiła,a przepis znalazła na stronie firmy Dr. Gerard oto on.
"SKŁADNIKI
1 opakowanie Biszkoptów dr Gerard o smaku morelowo-śmietankowym,10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)
5 serków homogenizowanych waniliowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Szczelną tortownicę wysmarować dokładnie olejem i wyłożyć Biszkoptami dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotować z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrobić w 1/4 ilości wody, która jest podana na opakowaniu i po lekkim ostudzeniu wymieszać z serkiem. Gotową masę wylać na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawić do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotować z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, co użyta do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrobić w 1/2 ilości wody, która jest podana na opakowaniu i odstawić do wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalać ją warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawić do zastygnięcia. Czynności powtarzać po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je tak, by utworzyły tęczowy sernik".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz