Co kupić?
- 50 gcukru
- 120 gmasła
- 160 gmąki pszennej
- 1łyżka cukru wniliowego
- cukier do obsypania ciasteczek
Jak przygotować?
- Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C.
- W misce wymieszaj cukier, cukier waniliowy, masło i mąkę – powinieneś uzyskać miękkie ciasto kruche.
- Z ciasta lep małe kuleczki (mniejsze od orzechów włoskich, większe od laskowych).
- Zachowaj odstępy, bo ciastka nieco się rozrosną.
- Piecz 10 minut.
- Pozwól ciastkom ostygnąć na kratce do pieczenia. Ciastka po wyjęciu z pieca będą bardzo delikatne, a z czasem stwardnieją.
I jak wrazenia? Ja uwazam, ze i tak wygrywaja ciastka maslane zwierzaki dr. Gerard choc probowac zawsze warto :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz