wtorek, 5 listopada 2019
Dobroć z chrupania orzechów.
W jesienne wieczory często lubimy sobie pochrupać orzechy. Chrupiąc orzechy niekoniecznie sobie zdajemy sprawę, jak to dobrze wpływa na nasze zdrowie. Pomijam tu samą przyjemność chrupania, co nie jest bez znaczenia.
Zjedzenie tylko trzech orzechów włoskich pokrywa nam dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega 3. Jedząc orzechy obniżamy cholesterol, poprawia się krążenie krwi dzięki zawartości L-earginy, która wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych.
Orzechy zawierają także kwas elegowy, który podnosi odporność oraz wiąże i unieszkodliwia substancje rakotwórcze.
Wszystkie orzechy są wysokokaloryczne, a rekordzistą jest orzech włoski.
Zjadając pięć orzechów słońskich, to tak jakbyśmy zjedli jednego pączka, ale dzięki orzechom naszemu organizmowi prócz kalorii dostarczamy wiele cennych składników.
Wszystkim, którzy nie lubią męczyć się przy łupaniu orzechów polecam zajadanie słodyczy Dr Gerarda min, które zawierają orzechy jak Pryncypałki o smaku orzecha laskowego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz