czwartek, 12 listopada 2020
„Advocat, czy adwokat?”
Każdy łasuch smakosz lodów i Deserów doskonale wie co to jest advocat i czym się różni od adwokata. Zapewne nie każdy jest łasuchem i również ma prawo nie wiedzieć jaka jest różnica między podobnymi słowami.
Jest ktoś kto bezapelacyjnie zna się na znaczeniu obu słów, a specjalistą jest firma z branży cukierniczej z Ożarowa Mazowieckiego Dr Gerard.
Uznawany i z solidnym zapleczem fachowców w Słodkim interesie na polskim rynku spożywczym, czyli już wiemy jakim słowem się zajmiemy.
Otóż moi drodzy dzisiaj będziemy rozprawiać o „Advocacie”, a jest nim likier jajeczny, który wyrabia się z samych żółtek, syropu cukrowego, a głównym jego składnikiem jest brandy, gdyż bez niej traci na uroku i smaku. Dodatkowymi składnikami advocata są: wanilia i śmietana, a pochodzenie ponoć rodem z Holandii.
Likier advocat jest wszechstronnie uznawanym i uwielbianym trunkiem wśród pań, co wcale nie znaczy, że panowie nim gardzą, ale również istnieje wiele możliwości serwowania tego trunku, jak np. Desery lodowe itp.
Jeśli już wywołaliśmy Dr Gerarda do tablicy, to słusznie należy nadmienić, że „Pasja Czekoladki z kremem o smaku advocat” oczywiście na kruchym ciasteczku, wyborne wręcz zniewalające i również jednym z wielu Słodkich wyrobów w bardzo szerokiej gamie produktów jak np. pełnoziarniste ciastka zbożowe Vit’AM, ciastka Pałeczki kremowe, ciastka Kremówka dekorowana i oczywiście Czekoladki, gdyż do kawy bardziej stosowniejsze niż likier. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz