Moi kochani, dziś chciałbym wam przypomnieć iż Dr Gerard to nie tylko słodycze i czekoladki najpyszniejsze na świecie, ale także strona internetowa stworzona specjalnie dla was. Znajdziecie tam mnóstwo bardzo ciekawych rzeczy, konkursów . Może poznać bliżej swoje ulubione smakołyki od Dr Gerarda ciastka Pałeczki kremowe i krakersy Faces . Dodawane są tam także mega pyszne przepisy słodkości , i to dodać może każdy praktycznie, kto chce się pochwalić czymś wyjątkowym i pysznym. Jak np. czymś takim jak poniżej.
Sposób przygotowania
1. Zblednować na pył 150g Pryncypałki Classic dr Gerard. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z łyżeczką masła. Zblednowane Pryncypałki wymieszać z uzyskaną masą czekoladową i wyłożyć ja na spód blachy, by zachować okrągły kształt.
2. Ubijamy śmietanę na sztywno dodając pod koniec cukier i skrobię, w drugiej misce delikatnie mieszamy mascarpone, do serka dodajemy śmietanę (rzadkie do gęstego), ekstrakt, delikatnie mieszamy do połączenia składników.
3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z masłem, pod koniec dodać chilli/pieprz cayenne. Śmietankę ubić na sztywno, dodajemy ostudzoną czekoladę, mieszamy delikatnie. Następnie ubijamy białka z, pod koniec dodając cukier puder. Do masy śmietankowo czekoladowej dodajemy ubite białka, delikatnie mieszając do całkowitego połączenia smaków. Na koniec do otrzymanej masy dodajemy pokrojone w kostkę Pryncypałki Classic dr Gerard. Gotowy krem można na chwilę (10-15 min) schować do lodówki.
4. Na spód wykładamy
część białego kremu, następnie na środek połowę
czekoladowego, wtedy dajemy owocową niespodziankę – konfiturę
porzeczkową i przykrywamy resztą czekoladowego kremu. Kończymy
naszą “górę” nakładając na całość biały krem.
Najlepiej
zostawić na noc w lodówce. A przed podaniem posypać startą białą
czekoladą i ułożyć w całości pozostałe PryncyPałki.
Polecam także Pełnoziarniste ciastka zbożowe Vit’am i ciastka Kremówka dekorowana , które możecie zabrać z sobą np. do pracy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz