czwartek, 7 listopada 2019

U Olka

Kolega Mój bardzo dobry przyjaciel o imieniu Olek zaprosił mnie do siebie na czterdziesto dziewiąte urodziny. Ucieszyłem się gdyż żadko się widzimy. Jest om wdowcem więc po prosił mnie o przygotowanie jakiegoś ciasta. Za wiozłem więc mu do przegryzienia krakersy MIX solone od firmy Doktor Gerard.Przygotowałem a właściwie moja córkaSemifredo czekoladowo-śmietankowe z PryncyTorcikiem i drażami Maltikeks z strony DoktoraGerarda z czego bardzo się u cieszył. Muszę po wiedzieć było nas zaledwie trzy osoby. Był Olek, Marek i ja.Mimo to było miło i wesoło. Marek i Olek to żartownisie więc śmiechu było co nie miara. Żal było się rozchodzić, lecz cuż było już puźno więc trzeba było wracać do domu. Składniki • PryncyTorcik dr Gerard • Draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerard • 1 opakowanie lodów śmietankowych w prostokątnym pudełku • 1 opakowanie lodów czekoladowych w prostokątnym pudełku • sezonowe owoce Sposób przygotowania Foremkę do keksu wyłożyć papierem do pieczenia, tak by papier wystawał ponad krawędź, na dno wysypać draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerad. Na draże nałożyć warstwę lodów śmietankowych oraz czekoladowych – muszą być miękkie, ale nie roztopione, takie, by można było je pokroić (należy działać szybko, ponieważ wielokrotne rozmrażanie i zamrażanie jest niewskazane). Na końcu wcisnąć w lody PryncyTorciki tak, by stworzyły równą warstwę. Wstawić do zamrażarki na 2-3 godziny. Wyjąć deser z formy, pokroić w plastry i podawać udekorowane resztą draży i owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz