Czas letni kojarzy nam się zawsze z wysokimi temperaturami i dużym nasłonecznieniem.
Przy tak wysokich temperaturach bardzo duży problem mają cukiernie i wszelkie zakłady cukiernicze gdzie produkowane są duże ilości słodyczy i ciast.
Do przechowywania wyrobów cukierniczych potrzebne są chłodnie, na pewno nie zamrażarki.
Słodycze czekoladowe, cukierki, batoniki, wafelki, ciasta szczególnie te z kremem powinny być przechowywane w suchym, chłodnym miejscu w temperaturze od 10-18 stopni C. i wilgotności około 75%, bo wtedy zachowują one swój smak i wygląd. Przechowując czekoladę w lodówce w niskiej temperaturze to spowoduje, że tabliczka czekolady, niestety zmieni swój wygląd i pokryje się takim szarym nalotem. Ja kupując ciastka w czekoladzie Dr Gerarda zawsze je trzymam w szczelnie zamkniętym pudełku i oczywiście w chłodnym miejscu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz