poniedziałek, 20 lipca 2020

Na pikniku

W któryś upalny dzień poszedłem z rodziną nadjeziorno. Kupiliśmy napoje i słodycze między innymi ciastka wielozbożowe Vit’am od firmy Doktor Gerard.Tam zrobiliśmy piknik. Zrobiłem też batoniki pryncypałkowe z strony Doktora Gerarda. Przepis po niżej. Spędziliśmy tam cały dzień. Znami wybrali się też sąsiedzi. Opalaliśmy się, kompaliśmy pływaliśmy kajakami.Graliśmy też w tenisa ziemnego. Po całym upalnym dniu wruciliśmy do domu. Składniki • 1 paczka wafelków Pryncypałki Dr.Gerard • 1 szklanka migdałów • 1 szklanka suszonych daktyli • 1 szklanka rodzynek • 1 szklanka mleka kokosowego • 1 brzoskwinia (może być z puszki) • 4 łyżki nasion chia Sposób przygotowania Zalej daktyle wrzątkiem, odstaw na 20 minut, a następnie dobrze odsącz. Do blendera wsyp migdały i drobno zmiksuj. Dorzuć odcedzone daktyle i rodzynki. Wszystko zmiksuj. Przełóż masę do miski, dodaj pokruszone PRYNCYPAŁKI, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20 minut. W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Wstępnie schłodzoną masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej. Przełóż budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI, nada to chrupkości i słodkości. Blok pokrój ostrym nożem na batony. Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub podwieczorek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz