Lubicie nowości i przepadacie za słodyczami Dr Gerarda, ale chcecie coś więcej niż pyszne wafelki czekoladowe i herbatniki. Przygotujcie sobie pyszności z przepisu poniżej.
Składniki
|
Sposób przygotowania
Do pojemnika od blendera wrzucić pistacje, cukier puder
oraz olej – blendować do momentu uzyskania gładkiej pasty.
Z opakowania odłożyć 6 ciasteczek Cookie Man do dekoracji. Resztę ciasteczek drobno pokruszyć i podzielić na dwie równe porcje.
Przygotować foremki na Panna Cotta i wysypać ich dno jedną porcją pokruszonych ciasteczek.
Następnie do rondelka średniej wielkości dodać śmietankę oraz cukier, podgrzać (ważne – nie zagotowujemy śmietanki, tylko dobrze ją podgrzewamy – czas na ogniu to około 5 minut). W międzyczasie płatki żelatyny namoczyć w miseczce z zimną wodą. Następnie do dużej miski wlać uzyskaną pastę z pistacji, ciągle mieszając należy powoli dolewać do niej śmietankę. Po uzyskaniu gładkiej masy, przelać ją do wcześniej przygotowanych foremek.
Przygotowany deser należy odstawić do lodówki na co najmniej 4-5 godzin.
Pasuje z Ciastka Alusie Aloha kokos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz