W trosce o jakość.
W trosce o jakość firma dr Gerarda z wieloletnim doświadczeniem oraz tradycją pieczenia ciastek dba o swoich konsumentów. Nieustannie pracuje nad udoskonalaniem produktów oraz procesów produkcyjnych w których powstają. Choć by ta właśnie firma kilka lat temu wyeliminowała z wyrobów tłuszcze zawierające wysoki poziom izomerów trans nienasyconych kwasów tłuszczowych ze względu na niekorzystny wpływ na nasze zdrowie. Jak również systematycznie jest usuwany olej palmowy ze słodkich oraz słonych wyrobów. A gdzie to nie jest możliwe ze względów technologicznych, stosowany olej palmowy pochodzi ze zrównoważonych upraw z certyfikatem RSPO. To trochę ciekawostek o firmie dr Gerarda.
A jaki tłuszcz my używamy do pieczenia w naszej kuchni? Grudzień to czas wielkiego pieczenia rozmaitych ciast, pierników, serników, makowców i innych słodkości. A jak wiemy nie każdy jego rodzaj nadaje się do pieczenia. Jak wiadomo kiedy podgrzewamy olej musimy uważać aby nie zaczął się nam palić bo wtedy wydzielane są związki rakotwórcze choć by do smażenia pączków. Do pieczenia ciast używam z reguły margaryny z przeznaczonej do wypieków ciast choć wyjątek stanowi sernik do niego używam masła. Jest wtedy delikatniejszy i ma smak bardziej maślany. Chociaż i masło 8i margaryna ma taką samą zawartość tłuszczu ale mi lepiej smakuje z masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz