Biszkopt
-5 jajek
-3/4 szklanki cukru
-5 łyżek mąki pszennej
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-2 łyżki kakao
Krem budyniowy
-2 budynie śmietankowe bez cukru po 40 g
-800 ml mleka
-250 g masła
-4 łyżki cukru
-800 ml mleka
-250 g masła
-4 łyżki cukru
Dodatkowo
-puszka masy kajmakowej
-Ciastka Alusie Aloha kokos od Dr Gerard opakowanie
-herbatniki w czekoladzie (draże) od Dr Gerard 75 g
Sposób przygotowania: biszkopt: białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, wsypuję cukier cały czas miksując, a następnie dodaję żółtka i miksuję. Dodaję mąki oraz kakao i miksuję do połączenia się składników. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, posypuję bułką tartą i przekładam ciasto. Piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 30 minut. Upieczone ciasto odstawiam do wystudzenia. Krem budyniowy: do garnuszka wlewam 2 szklanki mleka i dodaję cukier. W pozostałym mleku rozrabiam budyń. Na gotujące się mleko z cukrem wylewam rozrobiony budyń i mieszam do momentu, aż zgęstnieje. Ugotowany budyń odstawiam do wystudzenia. Miękkie masło miksuję na puch. Dodaję porcjami zimny budyń i całość miksuję na gładki krem. Zimny biszkopt smaruję masą kajmakową, nakładam pokruszone Ciastka Alusie Aloha kokos od Dr Gerarda i wykładam krem budyniowy. Wierzch posypuję herbatnikami w czekoladzie. Schładzam i gotowe. Do przygotowania wykorzystajcie wyłącznie słodycze od Dr Gerarda, aby uzyskać ten jedyny i niepowtarzalny smak. Polecam i życzę smacznego!
-puszka masy kajmakowej
-Ciastka Alusie Aloha kokos od Dr Gerard opakowanie
-herbatniki w czekoladzie (draże) od Dr Gerard 75 g
Sposób przygotowania: biszkopt: białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, wsypuję cukier cały czas miksując, a następnie dodaję żółtka i miksuję. Dodaję mąki oraz kakao i miksuję do połączenia się składników. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, posypuję bułką tartą i przekładam ciasto. Piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 30 minut. Upieczone ciasto odstawiam do wystudzenia. Krem budyniowy: do garnuszka wlewam 2 szklanki mleka i dodaję cukier. W pozostałym mleku rozrabiam budyń. Na gotujące się mleko z cukrem wylewam rozrobiony budyń i mieszam do momentu, aż zgęstnieje. Ugotowany budyń odstawiam do wystudzenia. Miękkie masło miksuję na puch. Dodaję porcjami zimny budyń i całość miksuję na gładki krem. Zimny biszkopt smaruję masą kajmakową, nakładam pokruszone Ciastka Alusie Aloha kokos od Dr Gerarda i wykładam krem budyniowy. Wierzch posypuję herbatnikami w czekoladzie. Schładzam i gotowe. Do przygotowania wykorzystajcie wyłącznie słodycze od Dr Gerarda, aby uzyskać ten jedyny i niepowtarzalny smak. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz