Spód
-herbatniki z kremem śmietankowym w polewie o smaku pomarańczowym od Dr Gerard 2 opakowania
-herbatniki z kremem śmietankowym w polewie o smaku pomarańczowym od Dr Gerard 2 opakowania
Sernik
-1 kg sera na sernik 3-krotnie mielonego
-200 g masła
-5 jajek
-200 g śmietany 30%
-1 szklanka cukru
-2 łyżki cukru wanilinowego
-aromat pomarańczowy (kilka kropelek)
-1 budyń śmietankowy
-1 kg sera na sernik 3-krotnie mielonego
-200 g masła
-5 jajek
-200 g śmietany 30%
-1 szklanka cukru
-2 łyżki cukru wanilinowego
-aromat pomarańczowy (kilka kropelek)
-1 budyń śmietankowy
Dodatkowo
-250 g śmietany 30%
-2 łyżki cukru pudru
-wafelki czekoladowe od Dr Gerard 120 g
-250 g śmietany 30%
-2 łyżki cukru pudru
-wafelki czekoladowe od Dr Gerard 120 g
Sposób przygotowania: sernik: miękkie masło miksuję na puch, pod koniec dodaję cukry i po jednym żółtku. Do gładkiej masy dodaję ser, proszek budyniowy i aromat. Kremówkę ubijam na sztywno i łączę z masą. Na końcu dodaję ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie łączę z sernikiem. Blaszkę do pieczenia (około 24/24 cm) wykładam papierem do pieczenia i rozkładam herbatniki z kremem śmietankowym w polewie o smaku pomarańczowym od Dr Gerard. Na herbatniki wylewam masę serową. Sernik wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zmniejszam do 160 stopni i piekę około 60 minut. Kremówkę ubijam z cukrem pudrem. Wafelki czekoladowe od Dr Gerarda kroję na małe kawałki i łączę z kremówką. Śmietankę z wafelkami wykładam na zimny sernik. Najlepiej smakuje po schłodzeniu i w towarzystwie najbliższych. Do przygotowania wykorzystajcie słodycze od Dr Gerarda, ponieważ są najlepsze. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz