czwartek, 6 maja 2021

Grilowe przygotowania.

W tym roku to sezon gilowy trzeba rozpocząć z nieco z małym opóźnieniem. Zazwyczaj to 1 maja zaczynaliśmy sezon, ale w tym roku pogoda nie dopisała i wszyscy siedzieliśmy w domu. By tradycji stało się zadość, to zorganizowaliśmy grilla elektrycznego, ale to nie to samo co tradycyjny grill. Ten zapach dymu, ta kiełbasa czy inne specjały nie smakują tak samo. W najbliższą sobotę ma być odpowiednia pogoda, więc planujemy otwarcie sezonu grilowego na działce. Karczek już się marynuje, kiełbasa zakupiona czeka w lodówce, a dla dzieciaków też słodycze -Dr Gerarda w szafce czekają. Dla Karolka to Pryncypałki Black&White – nowość Dr Gerard, a dla Zosi markizy oraz dla wszystkich amatorów słodyczy kilka paczek ciastek Vit’AM Apple and Raisins. Jeszcze tylko trzeba zapatrzeć się w napoje, które kupimy po drodze jadąc na działkę. Jak do tej poty to będzie nas ok 20 osób, więc zapewne będzie to większa rodzinna impreza. Wszyscy jesteśmy bardzo spragnieni tego spotkania w rodzinnym gronie, na co pozwala fakt, że wszyscy dorośli jeste4śmy już po pierwszej dawce szczepionki. Tak, więc pora by sezon gilowy został rozpoczęty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz