poniedziałek, 27 września 2021

Lemon Curd.

 

Ostatnio odwiedziliśmy znajomych , poczęstowali nas czymś nowym, otóż lemon curd. Bardzo nam smakowało i zaciekawił nas smak tego produktu, idealnie pasowałby na słodycze dr Gerarda. Lemon curd, czyli krem cytrynowy, to doskonały dodatek do różnych deserów i słodkich wypieków. Lemon curd możesz użyć do wykończenia tortu, przełożenia biszkoptów lub jako dodatek do serników do pieczenia. Przyjemnie smakuje także z naleśnikami, herbatnikami, bułeczkami, a nawet kromką świeżego pszennego chleba. Dla lubiących przełamanie smaku można połączyć z herbatnikiami Ring czy ciastkami szkolnymi. Krem cytrynowy to zaledwie kilka składników. Najważniejsze są cytryny, z których wyciska się sok i ściera skórkę. Do cytryn dołączył cukier, masło oraz jajka. Jak widzisz, z kilku składników można wyczarować super krem. Przepis na lemon curd nie jest trudny. Z tym sprawdzonym przepisem poradzi sobie każdy. Nawet ci, który w gotowaniu nie czują się najlepiej. Zobacz, jakie to jest łatwe. Składniki to:

3 cytryny
1 szklanka cukru
10 dag masła
3 jajka

odpowiednio przygotowane i dopasowane. Pamiętajcie, że możecie spasować także z wafelkami Pryncypałkami i markizami Twins.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz