Spód
-35 g syropu malinowego
-wafelki Pryncypałki od Dr Gerard 3/4 opakowania o smaku orzechowym
-90 g masła
-4 łyżki mleka
Masa
-550 g puree z brzoskwiń
-350 g jogurtu greckiego
-4 łyżki cukru pudru
-4 łyżeczki żelatyny
-35 g syropu malinowego
-wafelki Pryncypałki od Dr Gerard 3/4 opakowania o smaku orzechowym
-90 g masła
-4 łyżki mleka
Masa
-550 g puree z brzoskwiń
-350 g jogurtu greckiego
-4 łyżki cukru pudru
-4 łyżeczki żelatyny
Dodatkowo
-markizy Twins od Dr Gerard pół opakowania
-2 jabłka
-szklanka winogron
-2 galaretki przezroczyste o smaku winogronowym
-2 jabłka
-szklanka winogron
-2 galaretki przezroczyste o smaku winogronowym
Sposób przygotowania: spód: dno tortownicy (około 18-20 cm) wykładam papierem do pieczenia. Wafelki Pryncypałki kruszę w blenderze, dodaję masło, mleko, syrop i mieszam na jednolitą masę, dodaję pokrojone na małe kawałki markizy Twins, wykładam na tortownicę i schładzam przez godzinę. Masa: żelatynę zalewam 2 łyżkami wody i pozostawiam do napęcznienia. Brzoskwinie myję osuszam, obieram ze skórki, wyjmuję pestki i miksuję. Przekładam do rondla, dodaję cukier puder i gotuję. Ściągam z palnika, dodaję żelatynę, mieszam i studzę, a następnie dodaję jogurt, mieszam i wylewam na ciasteczkowy spód. Wkładam do lodówki do stężenia. Na wierzchu rozkładam kawałki jabłek i winogrona, które zalewam tężejącą galaretką. Podaję po całkowitym stężeniu. Do przygotowania wykorzystajcie słodycze od Dr Gerarda, ponieważ są najpyszniejsze. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz