czwartek, 30 września 2021

W mgnieniu oka

 

    Każdy z nas o tej porze roku ma większą potrzebę na jedzenie słodyczy, tak to już jest kiedy nadchodzi jesień, dłuższe dni, a czasami deszczowe dni nasz organizm domaga się smakołyków. A co za tym idzie przypuszczam że  nie macie zbyt wiele czasu na przygotowanie czegoś słodkiego i skomplikowanego. W takim razie polecę Wam kochani przepis na przygotowanie ciasta w mgnieniu oka jest to Cappucino szybkie i smaczne w połączeniu z markizami Twins Dr Gerarda.

Składniki

-500 ml mleka

-2 budynie czekoladowe

-4 łyżki cukru

-800 g masła

-markizy Twins Dr Gerarda

W 3/4 szklanki mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Na gotujące się mleko wlać budynie, mieszać aż zgęstnieje. Na dnie tortownicy wyłożyć markizy Twins. Wylać ciepły budyń, przykryć kolejną warstwą markiz Twins i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 

Krem Cappucino

-250 ml śmietanki 30%

-400 g serka mascarpone

-8 łyżek cappucino w proszku

-2 czubate łyżki żelatyny

-3/4 szklanki cukru pudru

Śmietankę ubić na sztywno, dodawać po łyżce mascarpone, oraz cukru pudru. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklance wrzątku, przestudzić i dodać do masy. Na koniec dodać sproszkowane cappucino, krótko zmiksować . Masę wylać na ostudzony budyń. Wstawić do lodówki na noc.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz