Witam. Dziś w towarzystwem słodyczy firmy ,,Dr Gerard” przygotuję coś pysznego i szybkiego. Ciastka biszkopty Kremówki śmietankowo-morelowe, będą mi pomagały. Ale nim to nastąpi muszę jeszcze wykonać telefon do koleżanki. Obiecałam jej, że dziś wybiorę się z nią na zakupy. Niestety pogoda za oknem nie jest ciekawa. Pada deszcz. Nie mam ochoty na takie spacery. Zadzwoniłam do koleżanki, a ona mi mówi, że właśnie sięgała po telefon by zakupy przełożyć. Jej tak samo jak mi pogoda nie pasowała. Uśmiałyśmy się z siebie, i stwierdziłyśmy jednocześnie, że dziś to tylko kawa i ciastka biszkopty Kremówki śmietankowo-morelowe ,,Dr Gerard”. Pogoda ciastkowa, jak my to nazywamy. Po rozmowie z koleżanką zabrałam się do przygotowania szybkiego deseru. Mówiąc szczerze, jeszcze nigdy go nie robiłam i nie jadłam. Zobaczyłam przepis gdzieś na stronie internetowej. Wyglądał smakowicie, więc czemu nie spróbować. W domu miałam kostkę masła, puszkę masy kajmakowej oraz chrupki kukurydziane. Przygotowałam tortownicę i zjadłam jedno ciastko wafelek ,,Dr Gerard” popijając herbatą. Do większego garnka wrzuciłam kostkę masła i ją rozpuściłam. Dodałam masę kajmakową i na małym ogniu obie te rzeczy mieszałam, do momentu powstania rzadkiej masy. Do takiej masy wrzuciłam chrupki kukurydziane, które troszkę pokruszyłam. Po prostu zrobiłam z nich mniejsze chrupki. Wszystko razem dobrze wymieszałam. Następnie masę przełożyłam do tortownicy. Kiedy masa była już w tortownicy, lekko ją po dociskała, aby dokładnie wypełniła tortownicę. I nie byłabym sobą, gdybym na wierzch nie dodała pokruszone ciastka Listki kruche maślane ,,Dr Gerard” i także lekko docisnęłam. Odstawiłam do wystudzenia, a następnie schowałam do lodówki na godzinkę. Po godzince, spróbowałam. Było pyszne. Polecam. Pozdrawiam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz