Spód
-Listki kruche maślane od Dr Gerard około 220 g
-1 łyżka kakao
-140 g masła lub margaryny
-Listki kruche maślane od Dr Gerard około 220 g
-1 łyżka kakao
-140 g masła lub margaryny
Masa
-500 g twarogu
-250 g serka mascarpone
-250 ml śmietanki kremówki 30%
-6 łyżek cukru pudru
-2 łyżeczki żelatyny
-1/3 szklanki ciepłej wody
-500 g twarogu
-250 g serka mascarpone
-250 ml śmietanki kremówki 30%
-6 łyżek cukru pudru
-2 łyżeczki żelatyny
-1/3 szklanki ciepłej wody
Dodatkowo
-2 galaretki przezroczyste o smaku winogronowym
-truskawki i winogrona jasne
-2 galaretki przezroczyste o smaku winogronowym
-truskawki i winogrona jasne
Sposób przygotowania: galaretkę przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiam do lekkiego stężenia. Owoce myję i odstawiam do osuszenia. Listki kruche maślane od Dr Gerarda drobno kruszę, dodaję kakao oraz roztopione masło i mieszam. Spód tortownicy (około 26 cm) wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciastka, wyrównuję i schładzam. Żelatynę rozpuszczam w ciepłej wodzie i odstawiam do wystudzenia. Twaróg mielę trzykrotnie, dodaję serek mascarpone oraz cukier puder i miksuję. Śmietankę ubijam, dodaję do sera i miksuję. Na końcu dodaję powoli wystudzoną żelatynę cały czas miksując. Masę wykładam na kruchy spód ciasteczkowy. Na masie rozkładam owoce i zalewam tężejącą galaretkę. Podaję po dokładnym schłodzeniu. Do przygotowania wykorzystałam produkty od Dr Gerarda, ponieważ są najpyszniejsze. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz